Scientology

by Entartete Musik

/
  • Streaming + Download

     

1.
2.
3.
02:05
4.
5.
6.
7.
00:37
8.
9.
10.

about

unofficial_2;

При престрелка меѓу сциентолози и конфучијанисти во Андора Ла Вела, индонезискиот рапер Шерок, ја доживеа својата прерана смрт и не успеа да го сними ова свое EP. Јас, како негов продуцент, постхумно ги објавувам само битовите врз кои мојот брат од друг татко требаше да ги изрецитира своите 666-ки, како и една инструменталка испродуцирана од него самиот (#9.). Нека почива во мир!

Темите на текстовите кои требаа да бидат израпувани над овие инструментали се:

- Freestyle, во кој е семплуван дел од freestyle на неговиот омилен MC, Jadakiss (#1.);
- Опис на животот во Припјат пред катастрофата (#2.);
- Пофалба на лицемерието и на педофилијата во католичката црква (#3.); На оваа трака гостува нашиот колега и драг пријател Џеј Пилатес од Никарагва.
- Критика на сциентологијата, чиј следбеник беше тој (#4.);
- Споредба меѓу националсоцијализмот и сатанизмот (#5.);
- Историски преглед на односите меѓу Албанија и Италија за време на Втората светска војна (#6.);
- Раскажување на приказната за германскиот човекојадец А. Мајвес (#8.);
- Детска приспивна песна посветена на неговата абортирана ќерка (#10.)

credits

released October 15, 2015

Автор на омотот: Entarktik

промо: youtu.be/tvCb_QH-oNs

tags

license

about

Entartete Musik Yogyakarta, Indonesia

Void. Oblivion. Disdain. Decay. Quietus.

Ја унапредуваат електрониката,
занемарувајќи ја механиката.

Над окното од рудникот пишуваше „Среќно!“.

Миг на крик
за Св. Јован Крстител
Само што беше обезглавен.

Фасцинација од чадот
Култ кон плачот и кон млекото
Глорификација на омразата кон самиот себеси

НАПРЕДОК НА УМОТ ПРЕКУ ВОИНСТВЕНОСТ!

Ä Ö Ü ä ö ü
... more

contact / help

Contact Entartete Musik

Streaming and
Download help