Modern Bolero

by Entartete Musik

/
  • Streaming + Download

     

1.
2.
01:24
3.
4.
5.
6.
00:26
7.
8.

about

Демистификации:

#3 - субјективна претстава за тоа како би звучело Болерото на Морис Равел во вториот милениум од н.е.
#6 - пародија на името на серијата „X-Files"
#7 - стих од песната „My World“ од ВИС-от „Emigrate“
#8 - омаж на Џон Кејџ; >>4'33''<< аранжирана „alla Lutosławski“

ЕВЕ СЕХЕС

I: Колизија на два сона

жолт Улов и приказна;
пци на асфалтот...
мичиген и Чинии;
БЛУДНАта зграда...
трева и заборав;
НечистиНозе!
фармерки и врат;
Форензичари од Дивиот Запад...
стAпало и чаршав

II: Телесна химна

Магарево...
Дон Кихот;
Gaddafi is on The Internets.

- Б. М. С.

credits

released September 6, 2014

промо: youtu.be/b64s2uA32ek

Автор на омотот: Finder

поддржано од: Подземни фреквенции

tags

license

about

Entartete Musik Yogyakarta, Indonesia

Void. Oblivion. Disdain. Decay. Quietus.

Ја унапредуваат електрониката,
занемарувајќи ја механиката.

Над окното од рудникот пишуваше „Среќно!“.

Миг на крик
за Св. Јован Крстител
Само што беше обезглавен.

Фасцинација од чадот
Култ кон плачот и кон млекото
Глорификација на омразата кон самиот себеси

НАПРЕДОК НА УМОТ ПРЕКУ ВОИНСТВЕНОСТ!

Ä Ö Ü ä ö ü
... more

contact / help

Contact Entartete Musik

Streaming and
Download help

Track Name: Noten
ТАЕН ЗДИВ

(според М. Дишан)

. И Р .
. Ц А Р . Ф
Л О Н Г С Е А - >

Ф . Н Ф.
Х Е А . .
. О . С Љ У Е - >

Т Е . У
С . А Р
Б А Р
А И Н - >
Track Name: Предизборни кампањи
ПРЕДИЗБОРНИ КАМПАЊИ

Билборд; На една
страна - Стево, на другата -
„Има разлика!“.

(автор: Марко Трајановски)
Track Name: Досие Y
MODEL C.x3

...-Ц Ц Ц...-
Track Name: Born with Rage
њ : ( = ) : њ

( = : Њ : = )
Track Name: Field recording
273“
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
_____________________________________